Снимка: PexelsМиналия месец Словакия получи 200 000 дози от ваксината, но

...
Снимка: PexelsМиналия месец Словакия получи 200 000 дози от ваксината, но
Коментари Харесай

И Индия одобри за използване руската ваксина Sputnik V

Снимка: Pexels

Миналия месец Словакия получи  200 000 дози от имунизацията, само че към момента не я ползва, защото производителят не е дал  достатъчно данни за продукта.

Индия утвърди за потребление съветската ваксина Sputnik V , съобщи Ройтерс.

Това стана в деня,  когато страната, която претърпява втора епидемиологична вълна, измести Бразилия от второто място по брой доказани случаи на ковид.

Руският фонд за директни вложения, който дава отговор за пласирането на Спутник V в чужбина, заяви, че Индия е одобрила имунизацията.  Той се похвали, че Sputnik V към този момент е лицензирана в 60 страни с общо население от над 3 милиарда души.

До момента в Индия, с към 1,4 милиарда поданици, са сложени почти 105 милиона дози ваксина. Индийското министерство на опазването на здравето заяви за следващ за последните дни връх на новите случаи на ковид за едно денонощие  - близо 169 хиляди.

Така записаните инфектирани в Индия към този момент са 13,53 милиона и страната измести от второто място Бразилия, която е с 13,45 милиона.  Най-много случаи на ковид са доказани в Съединени американски щати - 31,2 милиона, предава Българска телеграфна агенция. 

Още 904 индивида са умряли в Индия от затруднения, провокирани от ковид. Общият брой на смъртните случаи в страната надвиши 170 хиляди.  Индия е на четвърто място в мрачната статистика след Съединени американски щати, Бразилия и Мексико.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР